Pomidorowe Pesto
BLENDER

Vita-Prep 3 ®
OPCJONALNIE

Vitamix XL ®
Składniki:
- 100 g sera parmezan pokrojonego w plasterki
- 75 g suszonych pomidorów
- 125 g prażonych migdałów
- 135 g pieczonej czerwonej papryki
- 250 ml oliwy z oliwek
- 8 g czosnku
Sposób przygotowania:
Mocujemy pokrywę na pojemniku Vitamix® i ustawiamy prędkość 3. W czasie pracy urządzenia wrzucamy ser, po czym stopniowo zwiększamy prędkość na 8, miksując przez 10 sekund, do właściwego rozdrobnienia. Rozdrobniony ser przekładamy do naczynia. Następnie wybieramy prędkość 3 i blendujemy pozostałe składniki przez 30-40 sekund. Zwiększamy prędkość do 8 – blendujemy przez kolejne 10 sekund. Na koniec mieszamy ser z utartymi składnikami.
