Sos Holenderski
BLENDER

Vita-Prep 3 ®
OPCJONALNIE

Vitamix XL ®
Składniki:
- 120g żółtek jajek
- 30 ml zimnej wody
- 5 ml świeżego soku z cytryny
- 375 g klarowanego roztopionego masła
- 120g żółtek jajek
- 30 ml zimnej wody
- 5 ml świeżego soku z cytryny
- 375 g klarowanego roztopionego masła
Sposób przygotowania:
Żółtka jajek, wodę, sok z cytryny oraz sól umieszczamy w pojemniku Vitamix®. Po zamocowaniu pokrywy pojemnika ustawiamy bieg 8 na ok. 20 sekund, by ubić jajka, aż do uzyskania piany. Zdejmujemy korek pokrywy i podczas pracy urządzenia na tej samej prędkości, stopniowo dodajemy masło. Całość blendujemy przez ok. 5 minut, aż sos zrobi się gęsty.
