VITAMIX

background

Sos Holenderski

Sos Holenderski

BLENDER

Składniki:

  • 120g żółtek jajek
  • 30 ml zimnej wody
  • 5 ml świeżego soku z cytryny
  • 375 g klarowanego roztopionego masła
  • 120g żółtek jajek
  • 30 ml zimnej wody
  • 5 ml świeżego soku z cytryny
  • 375 g klarowanego roztopionego masła

Sposób przygotowania:

Żółtka jajek, wodę, sok z cytryny oraz sól umieszczamy w pojemniku Vitamix®. Po zamocowaniu pokrywy pojemnika ustawiamy bieg 8 na ok. 20 sekund, by ubić jajka, aż do uzyskania piany. Zdejmujemy korek pokrywy i podczas pracy urządzenia na tej samej prędkości, stopniowo dodajemy masło. Całość blendujemy przez ok. 5 minut, aż sos zrobi się gęsty.

Udostępnij nasz wpis: