VITAMIX POLSKA

Z uwagi na prace serwisowe w dniach 30.08.2024 – 1.09.2024 realizacja Twojego zamówienia może się opóźnić.

Oficjalny
dystrybutor
Vitamix w Polsce

background

RACUCHY! OCH ACH!

RACUCHY! OCH ACH!

Słodkie śniadanie? Jak najbardziej! Dziś podpowiadamy Wam, dlaczego warto rozpatrzyć je w swojej codziennej diecie. Oto 8 powodów, które mamy nadzieję, przekonają Was do tego, żeby wprowadzić do swoich śniadań wyjątkowe w smaku i bardzo puszyste racuchy bananowo-gruszkowe!

 

  • Super energia: węglowodany zawarte w słodkich śniadaniach dostarczają szybko przyswajalnej energii, co pomaga w rozpoczęciu dnia z odpowiednim poziomem energii.
  • Poprawa nastroju: słodkie śniadanie stymuluje uwalnianie endorfin, co poprawia nastrój i daje poczucie zadowolenia.
  • Lepsza koncentracja: glukoza jest niezbędna dla funkcjonowania mózgu, a słodkie śniadanie może pomóc w poprawie koncentracji i sprawności umysłowej.
  • Zaspokojenie apetytu: to super alternatywa dla słodyczy, która eliminuje podjadanie niezdrowych przekąsek w ciągu dnia.
  • Źródło niezbędnych składników odżywczych: dostarcza ważnych składników odżywczych, takich jak błonnik, witaminy i minerały.
  • Różnorodność diety … czyli urozmaicenie codziennej diety o sezonowe owoce lub te mrożone.
  • Łatwość przygotowania: zrobicie je szybko i prosto, co jest dużym plusem podczas poranka przed pracą.
  • Śniadanie, które może być lunchem: zrobicie je na śniadanie, a spokojnie możecie zabrać nasze racuszki na drugi dzień do pracy na lunch 🙂

 

W przygotowaniu super pożywnych racuchów z gruszką i bananem pomoże Wam blender Vitamix®.

BLENDER

Składniki:

  • 2 gruszki

  • 2 banany

  • 2 szklanki mąki

  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia

  • łyżka cukru waniliowego

  • 2 łyżki cukru

  • szklanka jogurtu lub maślanki

  • 4 jajka

     

 

  • borówki, truskawki

  • jogurt

  • syrop klonowy

Sposób przygotowania:

Wlewamy do pojemnika Vitamix® jajka, jogurt/maślankę, dodajemy suche składniki. Zabezpieczamy pokrywę pojemnika, nastawiamy prędkość #3, blendujemy przez 10 sekund. Dodajemy banana i zwiększamy prędkość do #8, blendujemy 20 sekund do właściwego wymieszania się składników. Wylewamy masę do miski, dodajemy pokrojone w kostkę gruszki. Przed przystąpieniem do smażenia racuchów patelnię smarujemy masłem lub olejem. Racuchy serwujemy z jogurtem, syropem klonowym i owocami.

Udostępnij nasz wpis: